STF Sala Silvergruva

Adress: Drottning Christinasväg, 733 36 Sala
Område:
Visa karta

Boende | Sala Silvergruva kan erbjuda äventyr och upplevelser som tilltalar alla sinnen genom olika upplevelser av gruvan och gruvområdet. Bor gör ni i vårt vackra vandrarhem.

På STF Sala Silvergruva bor ni i en historisk och rustik miljö med gruvans utbud ända in på knuten. Här kan du boka enstaka rum för övernattning eller hyra hela huset om du planerar för en vistelse för ett större sällskap. Huset rymmer upp till 100 gäster varav 30 dessutom kan få en bekväm säng att övernatta i!
 
Det hus som STF Sala Silvergruva ligger i byggdes under åren 1918-1920 som ungkarlshotell och heter egentligen Marketenteriet. Huset, som byggdes med tanke på ett uppsving i gruvdriften, kom dock aldrig till användning för detta ändamål, utan det har stått oanvänd en stor del av tiden. På bottenplan finns den ursprungliga varmvattenberedaren på plats. I hela huset finns nakna glödlampor, som ett minne av den tid då man var stolt över att ha tillgång till elektricitet – det var rikedom!
 
Marketenteriet är skyddat som byggnadsminne.
 
I huset finns det totalt 33 bäddar + 5 extrasängar till barn, fördelade på 15 rum. Det finns tre dubbelrum med dubbelsäng, och ytterligare 15 dubbelrum med separata sängar. Rummen är fördelade på två våningsplan; fem finns på bottenplan och tio rum en trappa upp.
Inget av rummen har egen dusch och toalett, utan dessa finns i korridorerna.
Incheckning sker från kl. 15.00 på ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 11.00 på avresedagen.
 
Några få av våra dubbelrum med separata sängar på bottenplan är tillgängliga för husdjur. Berätta för oss i förväg i fall ni har djur med er, så kan vi boka rätt rum åt er.
Hos oss finns det mycket att göra. Bokar ni en övernattning så kan vi varmt rekommendera att ni också bokar in ett spännande gruvbesök som ni kan boka på www.salasilvergruva.se eller telefon 0224-67 72 60. Tar ni med er MTB-cykel, så kan ni passa på att pröva vår MTB-slinga ”Knektleden”. En promenad längs med de gamla vattenvägarna till Måns Ols Utvärdshus är också någonting vi tror ni verkligen kommer att uppskatta.
 
Varmt välkomna!

Build: 2024-04-11 10:22:46, Host: CBONLINEBOTS01, DB: o3.cbguide-9326.cbischannel-43545.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails